Je bent een mooi mens..

En dat houden we graag zo. Daarom helpen we mensen zoals jou. Elke dag weer.
We helpen je graag dit zo te houden met een ‘holistische aanpak’! Dit wil zeggen dat we hierbij kijken naar ‘jouw geheel’ als mens. Jij met je lichaam, je mentale en emotionele facetten, en de omgeving waarin je leeft. Een gezonde geest in een gezond lichaam in een gezonde omgeving.
Door aandacht te geven aan alle aspecten van het mens-zijn gaan we verder dan de reguliere geneeskunde.

Jouw geheel

We willen jou met 'jouw geheel' centraal stellen. Zo kunnen we gaan kijken waar het schoentje knelt, en hoe zich dat uit in jouw lichaam. Zo gaan we naar de essentie. Samen kunnen we ontdekken waar 'jouw geheel' niet in haar natuurlijke flow zit, waar je niet genoeg verbonden bent met jouw natuur, met jouw essentie, met dé natuur.

Aan de slag

In de huidige snel veranderende samenleving en met het groeiend bewustzijn ervaren steeds meer mensen (mentale en fysieke) stress of stress-gerelateerde problematiek (slaapstoornissen, vermoeidheid, depressie, burn-out, aanhoudende lichamelijke klachten, enz.)  

We zien steeds duidelijker dat meerdere onderliggende factoren een grote rol spelen bij het ontstaan of het in stand houden van lichamelijke en mentale problemen. En die factoren hebben op deze manier een negatieve impact op het gehele persoonlijk welzijn. 

Bij Innsaeimed zijn we van mening dat we verder moeten gaan dan enkel het fysieke aspect : niet alleen lichamelijke maar ook mentale, energetische, systemische elementen (relatie, familie, samenleving) alsook voeding dienen de nodige aandacht te krijgen. 
Net daar willen wij verder gaan dan de reguliere geneeskunde en hulpverlening, omdat wij van mening zijn dat alles met elkaar in verband staat en niet langer als 'an sich' bekeken zou mogen worden.

Op maat van 'jouw geheel'

Samen met jou maken we een plan op maat van 'jouw geheel' waarbij we zowel preventief als curatief werken. Daarbij houden we rekening met de dagdagelijkse aspecten van jouw leven waarmee jij aan de slag kan gaan, begeleid door ons. Ons gezamenlijk doel is dat jij je letterlijk en figuurlijk beter in je vel voelt, weerbaarder bent, bewust(er) keuzes kan maken, gelukkig(er) in het leven zal staan en een positieve uitstraling hebt op de mensen rondom je.

 Waar nodig zullen we onderzoeken voorstellen , maar we trachten overbodige onderzoeken te vermijden, alsook het medicatiegebruik te beperken en er samen voor te zorgen dat je minder afwezig bent wegens ziekte.

Nood aan verandering

We begeleiden je graag naar nieuwe inzichten, met advies en ondersteuning, om je welzijn op lichamelijk en mentaal vlak te vergroten, je bewuster te leren omgaan met je gezondheid, met jezelf en met anderen. Zo kom je (weer) in je kracht en aan het stuur te staan van je eigen welzijn en je leven. Ons team staat klaar om dit via verschillende invalshoeken te helpen realiseren.