VOEDINGSADVIES 

Hoe gaan we te werk?


Tijdens de eerste consultatie wordt er een uitgebreide anamnese afgenomen, zowel een algemene anamnese als een voedingsanamnese. Een verwijsbrief van de huisarts, een recent labo-onderzoek en een overzicht van de te nemen medicatie zijn nodig om de anamnese en het dossier te vervolledigen en een betere begeleiding te geven. Aan de hand van de anamnese worden eerste richtlijnen met betrekking tot het gevraagde voedingsadvies meegegeven , tevens krijgt de patiënt een eet-en bewegingsdagboek mee.

Tijdens de tweede consultatie wordt aan de hand van deze dagboeken en de ervaringen van de patiënt geïndividualiseerd voedings- en bewegingsadvies meegegeven, dit steeds op maat van de patiënt. Tijdens de vervolgconsultaties gebeurt er een opvolging van de parameters en de gemaakte afspraken, tevens worden er praktische tips, recepten en dergelijke meegegeven. De begeleiding van de patiënt bij het aanpassen van hun voedings-en leefgewoonten gebeurt steeds op maat van de patiënt en op een haalbare manier.
De gezondere aanpassingen kunnen op die manier ook gemakkelijker een dagelijkse gewoonte worden. Op deze manier gaat dit het welbevinden van de patiënt op lange termijn ten goede komen.
De diëtiste houdt de huisarts en eventueel andere hulpverleners op de hoogte via een verslag van de consultaties. Dit resulteert in een betere ondersteuning van de patiënt.

Wil je graag een afspraak maken met Anja? Dan kan je haar coördinaten hier vinden. Je mag ook het contactformulier gebruiken.