Aanbod-Specifiek

InnSaeiMed vzw

Via een groter bewustzijn

bijdragen aan een groter welzijn

 

089/411 751
info@innsæimed.com


Wij streven naar een zo gezond mogelijk lichaam EN een gezonde geest IN een gezonde omgeving.

Via een holistische benadering willen wij samen met u instaan voor ‘zorg op maat’.

MEDITATIE

In kleine groepjes zitten we samen om te leren mediteren.

Vaak zeggen mensen: ‘niks voor mij, ik kan niet stil zitten’ of velen voelen een soort weerstand omdat het allemaal te ‘zweverig’ lijkt… Niks is minder waar!


Mediteren is iets wat je kan leren, stap voor stap en heeft te maken met aandacht... aandacht leren richten voorbij je eigen gedachtenstroom, voorbij je overtuigingen, voorbij je emoties…

Ondertussen is het al wetenschappelijk bewezen dat:

 • al vrij snel een stijging van je belonings-en gelukshormoon ervoor zorgt dat je er een positief gevoel krijgt
 • na een aantal weken mediteren het aantal verbindingen in de hersenen toenemen (toename vd cortex)- op NMR bewezen, wat leidt tot betere concentratie, creativiteit, bewustwording,…
 • het stress -mechanisme in onze hersenen (amygdala) minder actief is


Mensen die mediteren voelen zich positiever, zijn stress bestendiger, slapen beter,  leren afstand nemen van niet dienende gedachten en emoties (en laten er zich minder door sturen), worden bewuster in relatie met zichzelf en de anderen, voelen zich meer verbonden, hun concentratie en cognitief functioneren verbetert. Mensen die mediteren worden creatiever en ze leren inpluggen in een onvoorwaardelijk geluksgevoel dat ieder van ons bezit.


Wij raden aan dagelijks hier even tijd voor te nemen: het makkelijkst is hiervoor een vast tijdstip te nemen, bijvoorbeeld in de ochtend, zodat het na enkele weken al een nieuwe gewoonte wordt…  enkele minuutjes is al voldoende om een positief effect te ervaren! Zie het zoals dagelijks enkele keren je tanden poetsen: vanaf nu niet enkel ‘dental care’ maar ook MENTAL CARE!

  INDIVIDUELE COACHING

  Loop je ergens tegenaan? Heb je last van langduriger lichamelijke klachten? Ervaar je veel stress of stress-gerelateerde problemen zoals slaapproblemen, geheugenproblemen, vermoeidheid, angsten,..?

  Ben je niet in je ‘element’? Of vind je je ‘draai’ niet?


  Heel veel van onze klachten wordt veroorzaakt door het feit dat we niet in onze ‘natuurlijke’ flow zitten, dat we niet genoeg ‘verbonden‘ zijn met onze natuur, onze essentie… , de natuur.

  Wat weerhoudt ons om niet vrij te zijn? Vrij om het leven te leven dat we wensen… Wie ben je als je echt vrij bent?


  Wij geven je inzichten, en laten je ervaren hoe we gestuurd worden door bepaalde gedachtepatronen en opgestapelde emoties. Velen zitten nog in oude mentale overlevingsmechanismen waardoor we niet meer verbonden zijn met onszelf, ons lichaam, onze natuur... Het kost allemaal veel energie en geeft stress.


  We leren je  niet-dienende overtuigingen, niet-dienende gedachten- en gedragspatronen herkennen, en ze aan de basis transformeren. We geven je tools om met je emoties te leren omgaan en de emotionele lading die we vaak nog meedragen in ons lichaam te helpen wegwerken. Ook systemische/relationele invloeden worden bekeken...hoe staan we in relatie tot onze ouders, partner, kinderen, ...? Spiritueel groei gaat over zingeving en bewust worden van jezelf.


  We werken samen rond ‘bewustwording’, bewust worden wie je in essentie bent, uniek, met al je talenten en je kracht.

  Ben je bereid je eigen verantwoordelijkheid op te nemen voor je ‘welzijn’ en wil je op reis gaan naar jezelf, in jezelf en met jezelf? Dan is onze aanpak misschien iets voor jou.

  Met een intake gesprek kunnen we samen bepalen wat mogelijk is…

   GROEPSESSIES BEWUSTWORDING


   In kleine groepjes (van min. 4 tot max. 8 personen) werken we verspreid over 4 sessies van 2u rond een aantal thema’s:


   • Mindfulness en meditatie: je krijgt hier inzichten over de werking van onze geest en hoe we deze kunnen ‘heroriënteren’… Je leert hoe je meer bewust kunt leven in het hier nu en in jezelf via korte meditatieoefeningen.


   • Gedachten: wie ben je zonder je gedachten? Hoe sterk worden we gestuurd door onze gedachten, van waar komen ze
    en wat moeten we ermee? Via inzichten en oefeningen ervaar je hoe we onbewust worden gestuurd door oude gedachtepatronen…


   • Emoties: wat doe je met je emoties? Ga je ermee om of heb je geleerd ‘sterk’ te zijn en de moeilijker emoties te onderdrukken? Welk effect hebben onze emoties op ons ‘welzijn’? Je krijgt informatie over emoties en energie, je leert emotionele spanningen te herkennen en je leert er mee om te gaan. Zijn we de golven of zijn we de zee?


   • Liefde en connectie: staat je hart open? … ‘Verbonden zijn in liefde met mekaar’ is het niet de grootste (mentale) nood van ons ‘mens-zijn’ ? Is het niet waar we allemaal, als we eerlijk durven zijn, nood aan hebben en naar verlangen? Het vraagt moed, authenticiteit en doorzettingsvermogen om de weg van de liefde in te slaan en deze te blijven bewandelen. Liefde in onszelf, voor onszelf, voor de andere, voor het groter geheel…

    VOEDINGSADVIES – MANIER VAN AANPAK

    Tijdens de eerste consultatie wordt er een uitgebreide anamnese afgenomen, zowel een algemene anamnese als een voedingsanamnese. Een verwijsbrief van de huisarts, een recent labo-onderzoek en een overzicht van de te nemen medicatie zijn nodig om de anamnese en het dossier te vervolledigen en een betere begeleiding te geven. Aan de hand van de anamnese worden eerste richtlijnen met betrekking tot het gevraagde voedingsadvies meegegeven , tevens krijgt de patiënt een eet-en bewegingsdagboek mee.


    Tijdens de tweede consultatie wordt aan de hand van deze dagboeken en de ervaringen van de patiënt geïndividualiseerd voedings- en bewegingsadvies meegegeven, dit steeds op maat van de patiënt. Tijdens de vervolgconsultaties gebeurt er een opvolging van de parameters en de gemaakte afspraken, tevens worden er praktische tips, recepten ed meegegeven. De begeleiding van de patiënt bij het aanpassen van hun voedings-en leefgewoonten gebeurt steeds op maat van de patiënt en op een haalbare manier.


    De gezondere aanpassingen kunnen op die manier ook gemakkelijker een dagelijkse gewoonte worden. Op deze manier gaat dit het welbevinden van de patiënt op lange termijn ten goede komen. De diëtiste houdt de huisarts en eventueel andere hulpverleners op de hoogte via een verslag van de consultaties. Dit resulteert in een betere ondersteuning van de patiënt.

    SYSTEEMCOACHING

    Leven doe je samen. En dat kan op vele manieren.

    Vanaf het moment dat je met anderen samenleeft en –werkt is het vaak een oefening je authenticiteit niet te verliezen in compromissen. Dicht bij jezelf blijven is vaak moeilijker dan initieel gedacht...  en we gaan dan heel snel dingen doen om goedkeuring te krijgen of om onszelf te bewijzen. Maar er komt al-tijd een punt waarop je jezelf gaat afvragen 'Is dit het nu?'  en 'Waarom doe ik dit ook weer' of 'Hoe ben ik hier beland?'

     

    En zo ging het ook bij mij...Zelf leefde en werkte ik lang vanuit het idee dat ik 'iets moest worden, bereiken en bewijzen.' Ik werkte hard en veel tot ik niet meer kon...letterlijk. Ik leerde de valkuilen van het presteren en 'iets bereiken' kennen, van binnen en van buiten.  Ik leerde dealen met de frustraties en de gevolgen op persoonlijk en relationeel vlak...loyaliteit, angst, twijfel, jaloezie en woede. Ik heb ze constructief leren inzetten. Want al deze emoties hielpen mij dichter bij mezelf te komen om er uiteindelijk, sterker dan ooit te staan. 
    Door al deze ervaring heb ik uiteindelijk van 'zingeving' en 'betekenis geven aan je leven' mijn core-business gemaakt. 

     

    Als Systeemcoach help ik nu anderen hun weg te gaan vanuit authenticiteit en zelfsturing. Ik zie de mooiste dingen gebeuren wanneer mensen hun leven in vraag gaan stellen “Is dit écht het leven wat ik wil?”,  “Zit ik nog op de juiste weg naar mijn doel?”

    Wanneer mensen zichzelf ten volle leren aanvaarden en omarmen, in hun uniek zijn, worden hun krachten écht zichtbaar. Vanaf dan is het nog slechts een oefening om ze constructief te leren gebruiken om hun éigen leven vast te pakken.

    Doorheen dit traject help ik je graag, dat hoef je niet alleen te doen...want leven, dat doe je samen.

     

    Systeemcoaching kan verdere ondersteuning en een klankbord bieden bij volgende lichamelijke, relationele en emotionele klachten: Verleden loslaten. Emoties niet durven toelaten. Grenzen afbakenen naar familie, partner, werk en omgeving. Stressgevoeligheid. Onverwerkte pijnlijke levenservaringen. Weinig zelfvertrouwen. Weinig zelfwaarde. Relatieproblemen. Angst om een nieuwe relatie aan te gaan. Angst of twijfel om je huidige relatie te beëindigen. Faalangst. Assertiviteit. Communicatievaardigheden. Veranderingen van werk of functie. Zingeving. Ongewenst kinderloos zijn. Angst voor het leven. De vraag wie jij écht bent en wat jij wil bereiken in jouw leven. Betekenisvol ondernemen voor ondernemers in een relatie (man/vrouw, vader/zoon, zussen, vriendinnen, vennoten,.... die samen een onderneming hebben).

    Wagenstraat 6

    3740 Bilzen, Belgium

      Tel: 089/411 751

    FOLLOW US

    Twitter

    Facebook

    Google +

    MAAK AFSPRAAK

    Maandag tot vrijdag 9h00 – 19h00

    Telefonisch : 089/411 751

    Digitale wachtkamer:

    www.digitalewachtkamer.be

    of  011/718 251   

    of sms  fe3740 naar 3948

     

    Bij dringende medische hulp na 19h00, weekends of feestdagen:

    contacteer dokter van wacht op 089/590 059

    Copyright @2019 - all rights reserved by InnSæiMed